POSLEDNJE VESTI

Univerzitetski klinički centar u Nišu posetili Sanja Škodrić i Mirsad Đerlek

13.01.2023.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu sastali su se profesorka dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Mirsad Đerlek, državni sekretar u ministarstvu zdravlja, zajedno sa predstavnicima zdravstvenih ustanova iz nišavskog okruga.

Teme razgovora bile su prioriteti u zdravstvenom sistemu, a ono što su naveli kao najveći prioritet jeste skraćenje liste čekanja. Ono što je Škodrić istakla jeste da su najkraće liste čekanja za određene zahvate upravo u UKC u Nišu. Takođe, naglasila je da se najviše čeka za ortopedske zahvate.

Za ubuduće kako se liste čekanja ne bi ponovo napravile deo operacionih zahvata prebaciće se na sekundarne ustanove i formiraće se platforma za dopunski rad.

Mirsad Đerlek naglasio je da je reforma neophodna kako bi se stiglo do svakog pacijenta u zemlji, jer zdravstvenu negu moraju dobiti i ljudi koji žive dalje od grada. Što se tiče zdravstvenih stanica radi se jedna ozbiljna analiza, jer je cilj da svi pacijenti dobiju istu zdravstvenu zaštitu i da svi budu sagledani.

Plan je da ministarstvo zdravlja ulaže sredstva u UKC Niš kako bi se rad još više poboljšao, kako bi došlo do novih zapošljavanja, kao i kupovina nove opreme, lekova i obnavljanje prostorija.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten