POSLEDNJE VESTI

PRIJAVA ZA PROGRAM „MEDIJSKA PISMENOST MLADIH“

18.01.2023.
R

Fondacija Ana i Vlade Divac počinje sa prikupljanjem prijava za program „Medijska pismenost mladih“ koji se sprovodi u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i poverenja“ koji je podržan od strane UN agencija.

Program „Medijska pismenost mladih“ namenjen je mladima između 18 i 30 godina i koncipiran je sa ciljem da unapredi veštine i kapacitete o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, i izveštavanju o temama kao što su: rodno zasnovana diskriminacija, onlajn govor mržnje, dijalog i prevencija nasilja, toksični maskulinitet, rodna ravnopravnost, rodni stereotipi i dr. „Pozivamo studente, mlade medijske profesionalce, članove omladinskih organizacija i pojedince koji se bave medijskim izveštavanjem i zainteresovani su, da se prijave na konkurs do 31. januara ove godine“, saopštavaju iz Fondacije.

Uslovi za prijavu kandidata/kinja:

–interesovanja – da se bave nekom od sledećih oblasti: mediji, novinarstvo, kultura, sport, umetnost, aktivizam i civilni sektor

–da su ambiciozni i spremni da kontinuiranim učenjem grade svoju karijeru

–da se bave pitanjima medija, izveštavanja u medijima, fenomenom lažnih vesti, rodne ravnopravnosti, stereotipima, govorom mržnje na internetu, prevencija nasilja i sl.

–da su spremni da stečena znanja primene u praksi

–da, ukoliko budu izabrani, preuzimaju obavezu da učestvuju u radu celokupnog treninga i kreiranju kampanje na kraju mentorskog rada.

Svi zainteresovani moći će da popune online prijavu do 31. januara 2023. godine.

Za dodatne informacije možete pisati na mejl: marija.jovanovic@divac.com

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten