JPU „PČELICA“- VRTIĆ „LEPTIRIĆ“ NA KONKURSU KREATIVNOG CENTRA PRIPALA DRUGA NAGRADA

19.01.2023.
1
2
Picsart_22-09-29_10-19-58-560
3
4
5
JPJPU „PČELICA“- VRTIĆ „LEPTIRIĆ“ NA KONKURSU KREATIVNOG CENTRA PRIPALA DRUGA NAGRADA

Predškolska grupa vrtića „Leptirić“ iz Niša osvojila je drugo mesto na konkursu „Različiti, a jednaki“, koji je raspisao Kreativni centar.

Mališani niškog vrtića, zajedno sa vaspitačima Jelenom Milenković i Marijom Glišić su osmislili slikovnicu „Crveni zmaj“ kao podršku razvoju tolerancije kod najmlađih.

Kao inspiraciju odabrali su knjigu „Kišni oblak“. Knjiga je jedna od nekoliko novih izdanja Kreativnog centra.

Na konkurs je pristiglo oko 40 radova iz cele Srbije, a žiri je najoriginalnije nagradio diplomom i kompletima knjiga Kreativnog centra.

„Zajedno smo čitali priču „Kišni oblak“ i deca su nakon toga krenula sa osmišljavanjem svoje priče. Cilj je bio da kroz crtež i tekst istaknemo koliko su razumevanje, ali i prihvatanje drugačijeg važni. Želimo da predškolce od malih nogu upoznamo sa pojmom tolerancije, da ih naučimo da poštuju druge, a ovaj konkurs nam je omogućio da to uradimo na originalan način koji je deci posebno zanimljiv“, – objašnjava vaspitačica Jelena Milenković.

„Sve je počelo učešćem na vebinaru koji je, pre raspisivanja konkursa, organizovao Kreativni centar. Na vebinaru „Različiti, a jednaki“ bilo je reči o tome kako na kreativan način razvijati toleranciju kod dece, ali to je bila i odlična prilika da vaspitači razmene iskustva koja će im pomoći u daljem radu“, – kaže vaspitač Marija Glišić.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten