POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš organizuje akcije za sve pacijente

28.01.2023.
Dom zdravlja Niš

Lekari i službe Doma zdravlja Niš najavljuju da kada su u pitnju preventivni pregledi imaju jaku želju da istraju i približe svim pacijentima  preglede ali i predoče važnost u očuvanju zdravlja.

Tim povodom službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja Niš, održaće 28. januara (subota), akciju “Zdravlje za sve”, namnjenu za pacijente i stanovnike sa  teritorije svih pet gradskih opština, koji su slabo pokretni ili nepokrentni.

U toku ove akcije pružaće se sledeće zdravstvene usluge: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Sa druge strane važne akcije koje se održavaju svakog vikenda ove nedelje će biti u selu Donja Studena. Akcija pod nazivom „Približimo se pacijentima na selu“ ove nedelje će biti održana u selu na teritoriji opštine Niška Banja.

U nedelju, 29. januara, u vremenskom intervalu od 09.00 do 11.00 sati, lekarske službe će pružiti sledeće zdravstvene preglede:  merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, klinički pregled, uzimanje medicinske anamneze i podelu saveta lekara u vezi sa prevencijom i lečenjem hroničnih bolesti. Posebno će biti sagledani stari, manje pokretni i nepokretni pacijenti. Neophodno je dati  zdravstvenu knjižicu i izveštaj o dosadašnjoj terapiji.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten