POSLEDNJE VESTI

Planirane aktivnosti Doma zdravlja Niš za predstojeći vikend

03.02.2023.
korona

Lekari i službe Doma zdravlja Niš za 4. i 5. februar planiraju realizaciju akcije kako bi sagledali pacijente u kućnim uslovima, slabo pokretne i nepokretne.

Dom zdravlja Niš nastavlja sa akcijom zdravstvenih pregleda 4. februara  (subota), u selu Čukljenik na teritoriji Gradske opštine Niška Banja, sa početkom od 09.00 do 11.00 sati. Akcija koja će biti održana za pacijente u kućnim uslovima planirana je za 5. februar (nedelja), sa početkom od 09.00 do 13.00 sati.

Medicinske službe će od pacijenata uzeti anamnezu, uraditi kontrolu krvnog pritiska, proveriti nivo šećera u krvi, EKG, a po potrebi će obraditi rane i previjanja. Svi pacijneti će dobiti savete lekara, a treba samo da ponesu ili prilože svoje dosadašnje nalaze i zdravstvenu knjižicu.

 

Izveštaj kovid ambulante

U kovid ambulanti Doma zdravlja Niš urađeno je ukupno 483 pacijenta, 192 prva i 291 kontrolna pregleda. Urađeno je 15 rentgenskih snimaka i 156 laboratorijskih analiza. Od ukupnog broja pregledanih registrovano je 52 pozitivna lica na korona virus.  U pedijatrijskoj kovid ambulanti obaveljeno 4 pregleda, od 10 urađenih testova nijedno dete nije pozitivno na korona virus.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten