POSLEDNJE VESTI

RASPISAN KONKURS ZA UMETNIČKU IGRU 2023.

09.02.2023.
Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture Srbije raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata umetničkih igara (klasičan balet, narodna igra, savremena igra–stvaralaštvo, produkcija i interpretacija) u Srbiji u 2023. godini, a pravo učešća imaju ustanove, udruženja u kulturi registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci (umetnici, stručnjaci u kulturi) i drugi subjekti u kulturi.

Konkurs je otvoren do 6. marta 2023. godine.

Najmanji iznos koji će se finansirati ili sufinansirati je 1.000.000,00 dinara za kupovinu tehničke opreme, uređenja i opremanja prostora i radova manjeg obima za realizacije programa ustanova kulture.

Najmanji iznos koji će se finansirati ili sufinansirati je 500.000,00 dinara za projekte koji podrazumevaju međunarodnu saradnju (gostovanja, koprodukcije i tsl.) I onih koji se realizuju u regionu (festivali, manifestacije).

Najmanji iznos koji će se finansirati ili sufinansirati je 300.000,00 dinara za (konferencije, tribine, naučnoistraživački/edukativni sadržaji i tsl.) ustanova kulture, udruženja u kulturi, pojedinaca (umetnika, saradnika, odnosno stručnjaka u kulturi) i drugih subjekata u kulturi kao i amatersko stvaralaštvo, navodi se na sajtu Ministarstva kulture.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten