POSLEDNJE VESTI

Aktivnosti i novine Doma zdravlja Niš

14.02.2023.
Dom zdravlja Niš

Ono što je novina u Domu zdravlja Niš jeste da će uzrokovanje materijala na Kovid 19 infekcije u centralnom objektu  zdravstvene ustanove,  za potrebe hospitalizacije ili na lični zahtev u zelenoj zoni,  od sada raditi radnim danima od 07.00 do 20.00 sati, dok će vikendom raditi od 07.00 do 13.00 sati.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Niš pregledano je 348 pacijenata, odrađeno je 140 prvih i 208 kontrolnih pregleda. Urađeno je 17 rentgenskih snimaka i 121 laboratorijskih analiza. Od ukupno urađenih 349 testova, na kovid 19 pozitivno je 46 lica. Dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno 7 pregleda, odnosno 6 prvih i 1 kontrloni pregled, a od tog broja je 2 pozitivna deteta.

Sa druge strane, lekarske ekipe Doma zdravlja Niš tokom proteklog vikenda iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, obišli su meštane sela Kunovica u kućnim uslovima. Tom prilikom pružili su zdravstvenu negu pacijentima koji su osetljivog zdravlja, manje pokretni  i nepokretni.

Zbog otežanog kretanja, naročito sada kada su zimski dani, lekarske službe su razgovarale sa pacijentima, pružili su lekarske savete i proverili pacijentima krvni pritisak, nivo šećera u krvi, ali i uputili na dalju  dijagnostiku i lečenje.

Ovakav vid pregleda svakog vikenda se obavalja i važi za pacijente svih pet gradskih opština.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *