POSLEDNJE VESTI

Imunizacija u Domu zdravlja Niš i dnevni izveštaj

20.02.2023.
kovid-vakcinacija-vakcina-vakcine-pandemija-covid-korona-karantin-izolacija-antigenski-test-testiranje-virus-soj-prevencija-unsplash

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 464 pacijenta, od tog broja urađeno je 200 prvih i 264 kontrolnih pregleda. Takođe, urađeno je 19 rentgenskih snimaka i 175 laboratorijskih analiza. Od ukupno urađenih 384 testova, registrovano  je 66 lica pozitivnih na kovid 19. Dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš drugačija situacija, od obavljenih 10 pregleda, 7 prvih i 3 kontrolnih, reistrovano je samo 1 dete pozitivno na korona virus.

Lekari Doma zdravlja Niš apeluju na građane da korona virus nije prestala, ne jenjava i da imaju prilike da se imunizuju u  centralnom objektu DZ Niš svakog dana i vikendom. Lekari posećuju i daju vakcine čak i u kućnim uslovima svim zainteresovanim pacijentima koji se jave zbog osetljivog zdravlja, nepokretnosti ili slabe pokretnosti.

Tim povodom proteklog vikenda lekari Doma zdravlja Niš posetili su meštane sela Bancarevo i svim zainteresovanim pacijentima koji su se prethodno javili i prijavili da žele imunizaciju ukazali na lekarski pregled i dali vakcinu protiv Kovida 19.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten