POSLEDNJE VESTI

Aketuelnosti Doma zdravlja Niš

24.02.2023.
Dom zdravlja Niš

Tokom predstojećeg vikenda Dom zdravlja Niš održaće svoje dve dobro poznate akcije “Otvorena vrata” i “ Zdravlje za sve”, 25. februara, prvu navedenu akciju u terminu od 09.00 do 14.00 sati, dok će druga biti u trajanju od 09.00 do 13.00 sati.

Što se tiče korona virusa u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 689 pacijenta, odrađneo je 294 prvih i 395 kontrolnih pregleda. Urađeno je 28 rentgenskih snimaka i 229 laboratorijskih analiza. Od  ukupnog broja pregleda i broja testiranih, odnosno 604 pacijenta,  registrovano je ukupno 90 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno je 9 pregleda (4 prva pregleda i 5 kontrolna pregled). Urađeno je 3 testa kod dece i registrovano 1 pozitivno dete.

Tim povodom vakcinalni tim svakog dana vrši program edukacije, te je juče vakcinalni tim obišao Nišku Banju u periodu od 10.00 do 11.00 sati, u cilju  pružanja  potrebnih  informacija  ali i vakcinisao sva zainteresovana lica, koja zbog svog osetljivog zdravlja, slabe pokretnosti ili nepokretnosti nisu u stanju da posete centralnu zdravstvenu stanicu.

Ono što se još zbiva u Domu zdravlja Niš jeste da su predstavnici DZ prisustvovali svečanosti u sali Instituta za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut u Beogradu, koje je organizovalo Ministarstvo zdravlja i Rosa voda. Školi roditeljstva DZ Niš darovana je zahvalnica za unapređenje rada iste škole, ali i nesebičnu podršku svih budućim roditeljima i njihovoj pripremi za prve dane roditeljstva. Takođe, uručena i donacija u vidu digitalne vage i specijlane pokazne lutke.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten