POSLEDNJE VESTI

U Narodnom pozorištu održan kabare povodom Osmog marta

09.03.2023.
Narodno pozorište Niš
Narodno pozorište Niš
Narodno pozorište Niš

Povodom Osmog marta sinoć je u Narodnom pozorištu u Nišu održan kabare, pod nazivom “Da to su bili dani”. Kabare je trajao više od dva sata, u izvođenju vrhunskih glumaca Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića. Sala Narodnog pozorišta bila je ispunjena do poslednjeg mesta publikom, koja je uz ovacije to pokazala.

Ono što je interesantno jeste da kabare na sceni postoji skoro 20. godina i broji više od 350 izvođenja. Izvođenje kabarea  prate svetski i domaći jugoslovenski hitovi, anegdota uz numere gde  svako imao svoju deonicu a samim tim i pažnju, ali i kazivanje stihova i recitovanje.

Kako je producent Oliver Paunović istakao, “Novija izvođenja danas broji i Nišlijka Nina Čosić, koja je od svog tate, proslavljenog glumca Desimira Stanojevića Deska nasledila prelep glas i muzički talenat, svoj divan doprinos dao je i fenomenalni basista Vojislav Savić bez koga ovaj spektakl ne bi bio na ovom nivou. Specijalni gosti večeri bili su članovi legendarne grupe Lutajućih srca Spomenka Krstić i Vlada Crnomarkovi. Posle ovako divne večeri i koncerta ja sam srećan jer smo uradili nešto lepo za Niš, za dame i kulturu koju moramo da „hranimo“ ovakvim događajima i siguran sam Niš će postati bolje mesto za život”.

Nišku publiku posebno dotaklo izvođenje Dugalića pesme pod nazivom “Zajdi, zadji”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten