POSLEDNJE VESTI

U NIŠU OTVORENA IZLOŽBA „GODINA NESALOMIVOSTI“

15.03.2023.
EU_info_kutak
Fotografije_
Fotografije_postavka
postavka_
postavka_1
Izložba_Niš
foto_postavka
foto_izložba
Niš_izložba
postavka_2

Povodom godinu dana od Ruske agresije na Ukrajinu u prostorijama EU info kutka Niš u sredu, 15. marta otvorena je izložba fotografija „Godina nesalomivosti“. Predstavljeno je pedesetak fotografija o životu u Ukrajini u ratnim uslovima.

Izložba kombinuje dela fotografa beogradske novinske agencije Beta Amira Hamzagića, kao i kolekciju koju je napravilo Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine.

Izložbu je otvorio ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač, koji je govorio o stradanjima ukrajinskog naroda u proteklih godinu dana.

Šef Odeljenja za komunikacije, informacije i medije Delegacije EU u Beogradu Pol Anri Prese kazao je da je skup prilika da se pokaže saosećanje, solidarnost i podrška Ukrajini.

„Odajemo počast svima onima koji su izgubili živote i izražavamo saosećanje sa svima onima koji su u žalosti zbog izgubljenih prijatelja, rođaka. Takođe, želimo Ukrajincima da odamo počast za hrabrost i nesalomivi duh u borbi. Nesalomivost je upravo ono što prikazuje izložba fotografija koja, takođe, pokazuje hrabrost i odlučnost ukrajinskog naroda da odbrani svoje domove i svoju zemlju. Iskazujemo solidarnost, kao i saosećanje prema ukrajinskom narodu“, rekao je Pol Anri Prese.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten