POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – edukacija, savetovalište, roditelji i deca

16.03.2023.
Dom zdravlja Niš

Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Niš u prostorijama savetovališta održale su edukaciju pod nazivom “Prvi dan kod kuće”, svim zainteresovanim budućim mamama. Edukacija je bila medijski ispraćena, buduće mame koje su već prošle ovakvu edukaciju izuzetno su bile zadovoljne stečenim znanjem i spremne za porođaj. Edukaciju vodi multidisciplinarni tim u sastavu: ginekolog, edukovana akušerska sestra-tehničar i patronažne sestre.

Dom zdravlja Niš takođe podseća roditelje da deca koja nisu završila sistematski pregled u tekućem neparnom razredu  do kraja školske godine to treba da obave.

Što se tiče dece koja pohađaju vrtić “Kolibri”, lekari iz službe Zubić vila – stomatološka ordinacija Doma zdravlja Niš, održali su kreativnu radionicu na deci zanimljiv i prihvatljiv način o pravilnoj tehnici pranja zuba, održavanju higijene i važnosti održavanja oralne higijene.

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 438 pacijenta (169 prvih i 269 kontrolni pregled). Urađeno je 31 rentgenskih snimaka i 150 laboratorijskih analiza. Od urađeno 489 testa,  registrovano je ukupno 77 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljena su 13 pregleda (4 prva pregleda i 9 kontrolnih pregleda). Urađeno je 12 testova kod dece i registrovana su 2 pozitivna deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten