POSLEDNJE VESTI

JKP „Mediana“ Niš – uređivanje naselja Ada Ženeva

20.03.2023.
Mediana 2

JKP „Mediana“ Niš tokom vikenda, 18. marta, odazvala se i pomogla u akciji čišćenja naselja Ada Ženeva, koju je organizovala Gradska opština Niška Banja zajedno sa gradskim Većem. Iz javno komunalnog preduzeća došlo je 13 radnika i 5 radnih mašina je radilo na uređenju. Akciji se pridružilo preko 100 đaka osnovne škole Ivan Goran Kovačić, zajedno sa svojim roditeljima i uz pomoć ekipa JKP „Mediana“ Niš, uspeli su da urede i očiste naselje.

Istog dana nakon uređivanja javne površine za dobrobit svih nas, postavljeno je 3 kontejnera za kabasti i građevinski otpad, ulice su očišćene i oprane, trava je pokošena, zelenilo uređeno a otpad je sakupljan mašinski i ručno.

Prelepi deo Niške Banje uređen je i spreman za stanovnike, posetioce, šetače, decu i sve starosne grupe, s obzirom da se ovih dana očekuju topli i sunčani dani, da svoje slobodno vreme provode u naselju prepunom zelenila, mira i prirode.

Naselje Ada Ženeva koje pripada Niškoj Banji, lokacija je gde se do nedavno nalazila divlja deponija. Sada je Ada Ženeva mesto gde se nalazi šetalište, dečiji mobilijari, tereni za fudbal, odbojku i košarku, kao i letnjikovci za mali predah.

Cilj ove akcije jeste uređivanje prostora koji kao društvena zajednica koriste, ali i podizanje svesti kod dece, kako bi još od mlađih dana shvatili značaj i imali u vidu koliko je važno čuvati ono što imaju, kako bi štitili i održavali životnu sredinu.

Ekološki čas nije samo za decu, možda su deca nekada više svesna od odraslih, ovo je čas i primer za sve nas, kako treba.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten