POSLEDNJE VESTI

POČINjE AŽURIRANjE PODATAKA I OBNOVA STATUSA POLjOPRIVREDNOG GAZDINSTVA U ELEKTRONSKOM REGISTRU – eRPG

21.03.2023.
eagrar_subvencije-za-poljoprivredu-3

Prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar.  Pristup platformi eAgrar sada je omogućen svim poljoprivrednicima koji su se u prethodnom periodu registrovali na eUpravu i imaju svoj eID broj.

Ono što sada svima sledi jeste „OBAVEZNA OBNOVA POLjOPRIVREDNIG GAZDINSTVA“ kao što je bilo, pre Korone, kada su poljoprivrednici odlazili u trezor i usklađivali setvenu strukturu i broj životinja na gazdinstvu sa realnim stanjem ili planom za setvu – sadnju za tu godinu. Ažuriranje podataka i obnova statusa gazdinstava omogućena je od 20. marta u eRPG.

Da bi gazdinstvo ostalo u aktivnom statusu i moglo da konkuriše za podsticaje Ministarstva, neophodno je da izvrši obnovu, a to se može uraditi klikom na link https://erpg.eagrar.gov.rs/

Nakon ulaska na platformu, potrebno je pregledati sve parcele koje će biti automatski vidljive i za svaku pojedinačno upisati setvenu strukturu.

Na platformi se mogu pogledati i ostali podaci i izvršiti druge promene ukoliko ih je bilo.

U video uputstvu koje objavljujemo detaljno su prikazani svi neophodni koraci koje je potrebno proći kako biste se samostalno i uspešno registrovali u elekstronski registar poljoprivrednih gazdinstava, izvršili potrebne izmene kao i obnovili status vašeg gazdinstva.

Iz Uprave za agrarna plaćanja mole poljoprivrednike da pažljivo pročitaju ili pogledaju uputstvo koje im je dostupna na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ ili sajtu eAgrara https://eagrar.gov.rs/ . U slučaju da im je potrebno dodatno pojašnjenje mogu da posete najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili pozovu broj telefona 0800 106107.

Takođe, apeluju na poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Do 15. marta parametre za eID broj preuzelo je preko 220.000 poljoprivrednika

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten