POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – podrška i edukacija

23.03.2023.
Dom zdravlja Niš

U prostorijama Doma zdravlja Niš, 22. marta održana je radionica, u trajanju od 09.00 do 15.00 sati na temu borbe protiv nasilja u porodici, a u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji. Projekat  “Smanji rizik – Povećaj bezbednost II” realizuje se u okviru partnerstva sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Na radionici se diskutovalo o tome kako zdravstveni sistem može da pomogne i koja je njegova uloga u sprečavanju nasilja u porodici. Fokus jesu organizacija rada ali i postupanje Timova za zaštitu od nasilja unutar Doma zdravlja u Nišu. Način rada ove zdravstvene ustanove prepoznat je kao primer dobre prakse u oblasti zaštite žena od nasilja u porodici i partnerskom odnosu.

Cilj ovog tipa radionica jeste smanjenje rizika od zloupotrebe vatrenog oružja za nasilje u porodici,  samoubistvo od strane lica koja imaju pristup vatrenom oružju kao civili ili na osnovu zanimanja, hobija, kao i onih koji imaju pristup ilegalnom vatrenom oružju.

Radinoci su dali svoj doprinos članovi i članiceTima za zaštitu žena od nasilja, uz učešće i specijalista pedijatrije, kako bi sveobuhvatno sagledali preporučenu dobru praksu i postupanje unutar doma zdravlja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten