POSLEDNJE VESTI

Dešavanja u Domu zdravlja Niš

30.03.2023.
kovid-vakcinacija-vakcina-vakcine-pandemija-covid-korona-karantin-izolacija-antigenski-test-testiranje-virus-soj-prevencija-unsplash
korona-virus-esensa-2
maske-maska-korona-kovid-19

U stomatološkoj ordinaciji Zubić vila Doma zdravlja Niš na odeljenju za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece, održana je edukacija za decu i roditelje iz vrtića “Kolibri”. Edukacija i radionica su zdravstveno vaspitnog karaktera, gde najmlađi pacijenti imaju prilike da čuju o važnosti održavanja higijene zuba i usta, na njima prihvatljiv način, uz bojanke, igračke u divnoj atmosveri.

Ista edukacija u divno oslikanoj ordinaciji Zubić vila održana je i za mališane koji pohađaju vrtić “Plavi Čuperak”. Deca su zajedno sa svojim roditeljima imala prilike da čuju o značaju očuvanja zdravlja usta i zuba. Deca su pokazala veliko interesovanje, uz igru, bojanke i smeh stekla su prva saznanja o značaju očuvanja zdravlja zubića.

 

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 408 pacijenta, urađeno je 151 prvih i 257 kontrolnih pregleda. Urađeno je i 26 rentgenskih snimaka i 128 laboratorijskih analiza. Od urađeno 336 testa, registrovano je  ukupno 66 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljena su 2 pregleda (1 prvi pregled i 1 kontrolni pregled). Urađena su 4 testa kod dece i registrovano je 1 pozitivno dete.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten