POSLEDNJE VESTI

VEĆA PODRŠKA PROJEKTIMA UDRUŽENjA I SPORTSKIH KOLEKTIVA

06.04.2023.
339745969_1940753946266292_1729966683953928562_n

Skupština gradske opštine Palilula na 21. sednici, koja je održana 5.aprila u sali Niškog kulturnog centra, usvojila je rebalans budžeta sa izmenom i dopunom Kadrovskog plana Uprave Gradske opštine Palilula za 2023.godinu. Prema rečima predsednika opštine Bratislava Vučovića, ovom odlukom povećana su sredstva iz budžeta za udruženja u oblasti sporta i kulture. „Opština polaže veliki značaj angažovanju udruženja i sportskih kolektiva. Raspisan konkurs opštine za projekte u prvom kvartalu ove godine pokazao je veliko interesovanje za ovaj vid podrške. Zato smo odlučili da povećamo određene iznose, ne samo za sportske kolektive, već i za ostala udruženja, jer se ostvaruju brojne aktivnosti koje su od značaja za sve građane Palilule. To smo na ovoj sednici usaglasili sa našim planskim dokumentima.

Odbornici Skupštine upoznati su i sa Poslerevizionim izveštajem o merama ispravljanja Državne revizorske institucije. Predsednik Vučković je naglasio da su te primedbe ispravljene i da je zadovoljan izveštajem, koji pokazuje da opština Palilula radi na zakonit način.

Na sednici je razmatran i novi koncept organizovanja tradicionalne  manifestacije „Palilulsko veče“. Predsednik Vučković je najavio mogućnost  produžetka trajanja te manifestacije. „Predložićemo Gradu da Palilulsko veče ne traje samo jedan dan, već da to budu „Palilulski dani“, sa više sadržaja. Prema najavama iz FK „Radnički“ Niš, očekuje se da u sklopu obeležavanja sto godina od osnivanja kluba, jedan dan produžene „Palilulske večeri“ bude posvećen i „Realu sa Nišave“.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten