POSLEDNJE VESTI

KOMPANIJA ASTRAZENECA DONIRALA JE DANAS DVA INKUBATORA KLINICI ZA PEDIJATRIJU

11.04.2023.
20230410_120426

Univerzitetskog Kliničkog centra Niš u saradnji sa Udruženjem roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali div“. Donacija vredna više od 2.600.000 RSD biće od velikog značaja za dalji rad Klinike za pedijatriju koja je medicinski centar za jug Srbije.

“Opreme nikad dosta, pogotovo ovako visoko sofisticirane koja je svakog dana potrebna, jer smo mi najveći centar za sve južno od Beograda. Godišnje kod nas na svet dođe u proseku 3.500 beba samo u Nišu i plus sve one bebe iz ovog dela Srbije koje se iz matičnih centara upućuju u Univerzitetski klinički centar. Sada za sve bebe koje su požurile da se rode, imamo još ova dva inkubatora koja će ih prati na tom putu kada im je potrebna pomoć prvih nedelja ili meseci od rođenja. Hvala kompaniji “Astra Zeneca” sa kojom sarađujemo više od 20 godina, i koja misli na našu decu i budućnost Srbije“, istakao je Generalni direktor KC Niš prof. dr Zoran Perišić. On je najavio i obećanu pomoć države kako u opremi za dečiju kliniku tako i veliko ulaganje u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Astra Zeneca” je globalna biofarmaceutska kompanija, fokusirana na otkrivanje, razvoj i komercijalizaciju lekova u onkologiji, retkim bolestima, kardiovaskularnim, bubrežnim, metaboličkim i respiratornim bolestima, kao i na vakcine i imunologiju. Kompanija posluje u više od 100 zemalja, a njene inovativne lekove koriste milioni pacijenata širom sveta. 2020. godine stvoren je Balkanski klaster koji uključuje Srbiju i Crnu Goru, Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju. Ove godine AstraZeneka je odlučila da, pomoću partnera, bude prisutna i u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji i teritoriji Kosova i Metohije. Na ovaj način, više od 10 miliona ljudi u ovom regionu će imati pristup inovativnom portfoliju kompanije “Astra Zeneca”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten