POSLEDNJE VESTI

„Naissus dance fest“ – drugi put u Nišu organizovano takmičenje u plesu

11.04.2023.
“Naissus dance fest"

U Sportskoj hali “Čair” tokom proteklog vikenda, održan je drugi po redu “Naissus dance fest“, na kome se takmičilo više od 20 klubova iz čitave Srbije i regiona, bilo je više od 1500 dece. Nadmetanjem u savremenim plesnim disciplinama izveli su oko 2500 pokreta kroz svoje koreografije u svim kategorijama plesa.

Po poslednjim istraživanjima ples je u Sportskom savezu grada Niša drugi po popularnosti u sportskom plesu. U Srbiji je ples kao sport u ekspanziji. Organizator festivala je Plesni Klub Boom 018, pod pokroviteljstvom grada Niša, GO Medijane, GO Crveni Krst i Ruskog kluba.

Jelena Aleksić, govorila je ispred organizacije i istakla sledeće: “ Niš je grad sporta, muzike i plesa! Preponosni smo na organizaciju, sve klubove, mlade ljude koji rade sa svom ovom decom. Preponosni na decu koja se uče borbenom duhu, lepim manirima, ali i na roditelje koji na pravi način zajedno sa nama učestvuju u borbi da naša deca odrastu u dobre ljude. Naissus dance fest je posetilo više od 4000 ljudi i malo je reći i teško opisati kakva energija je vladala u nama”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten