POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – akcije i redovne aktivnosti

20.04.2023.
Dom zdravlja Niš

Lekari i medicinski radnici Doma zdravlja Niš, u organizaciji službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, održaće akciju pod nazivom “Pričajmo o dijabetesu”, 21. aprila (petak), sa početkom od 09.00 do 11.00 sati. Akcija će biti organizovana za pacijente iz zdravstvene stanice “Lira”, u prostorijama čekaonice. Svi zainteresovani imaće priliku da provere svoj krvni pritisak, odrede nivo šećera u krvi, urade skrining na dijabetes, ali i dobiju savete u vezi prevencije i lečenja hroničnih nezaraznih bolesti.

Zaposleni Doma zdravlja Niš iz Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, organizovali su akciju povodom Evropske nedelje imunizacije, u vremenskom periodu od 11.00 do 13.00 sati, u centralnom holu. Tokom akcije podeljen je promotivni materijal, pruženi su saveti zainteresovanim građanima, sa ciljem povećanja  imunizacije i jačanja uverenja o potrebi da se zaštiti svako dete od bolesti koje se mogu sprečiti vakcinacijom.

Takođe, najmlađi pacijenti iz vrtića „Lane“,  imali su priliku da uz bojanke i igračke steknu prva znanja o značaju pravilne ishrane i tehnike pranja zuba. Na današnji dan, medicinska ekipa Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece Doma zdravlja Niš organizovala je veselu radionicu zdravstveno-vaspitnog karaktera.

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 257 pacijenata, odrađeno je 109 prvih i 148 kontrolnih pregleda. Urađeno je 22 rentgenskih snimaka i 100 laboratorijskih analiza. Od ukupno urađenih 197 testova, na korona virus je bilo 25 pozitivnih lica. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno je 8 pregleda (6 prva pregleda i 2 kontrolna pregleda). Urađena su 9 testa kod dece i registrovano 1 pozitivno dete.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten