POSLEDNJE VESTI

Sajam zapošljavanja u Nišu

25.04.2023.
nsz-logo

U saradnji Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje  – Filijala Niš, organizovan je Sajam zapošljavanja 10. maja (sreda), kao i Sajam profesionalne orjentacije 11. maja (četvrtak), u prostorijama Oficirskog doma u Nišu, ulica Orlovića Pavla 28A.

U okviru Sajma profesionalne orijentacije, Regionalna privredna komora Niš organizuje događaj pod nazivom „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Korak do praktičnog znanja“ sa ciljem promocije dualnog modela obrazovanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Nacionalna služba za zapošljavanje apeluje na sve zainteresovane poslodavce da se prijave i učestvuju i na taj način upoznaju sa mogućim kandidatima, kao i na sugrađane da se odazovu sajmu gde će imati priliku da upoznaju preko četrdeset poslodavaca, ali i priliku da apliciraju za vise različitih poslova.

Kako je praksa pokazala ovakav vid sajma je najefikasnija prilika za uspostavljanje neposrednog kontakta između poslodavaca i tražioca zaposlenja.

Ove godine na sajmu će najveća potražnja biti za radnike u proizvodnji, šivačima, vozačima, radnicima u oblasti mašinske obrade, bravarima, zavarivačima, električarima, radnicima u hotelijerstvu sobaricama, konobarima, higijeničarima, recepcionarima, mašinskim i elektroinženjerima, ekonomistima, pravnicima i ali i lica iz drugih profesija.

Poslodavci će ove godine svoje programe predstaviti na svojim štandovima, biće vise od četrdeset obrazovnih institucija.

Učenici osnovnih i srednjih škola mogu da posete sajam profesionalne orjentacije kako bi dobili stručne informacije o pravilnom izboru budućeg zanimanja, ali i relevantne informacije o mreži obrazovnih ustanova u region i njihovoj ponudi obrazovnih profila i nastavnih programa.

Nacionalna služba za zapošljavanje snosi sve troškove organizacije sajmova.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten