POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – izveštaj kovid ambulante i priprema za porođaj

26.04.2023.
Dom zdravlja Niš

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 220 pacijenata , urađeno je 87 prvih i 133 kontrolnih pregleda. Urađeno je 22 rentgenskih snimaka i 83 laboratorijskih analiza. Od ukupnog broja testiranih koji iznosi 168, ukupno je bilo 20 pozitivnih lica na korona virus. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno su 3 pregleda (2 prva pregleda i 1 kontrolni pregled). Urađena su 6 testova kod dece i nije registrovano nijedno pozitivno dete.

KAKO SE PRIPREMITI ZA POROĐAJ

Lekari iz Savetovališta za trudnice Doma zdravlja Niš počinju sa pripremom nove grupe trudnica 27. aprila (četvrtak), sa početkom od 11.30 sati.

Kako stručnjaci i lekari savetuju  fizička aktivnost se može potpuo normalno nastaviti i tokom trudnoće, jer je trudnoća normalan i fiziološki proces. Takođe, potrebna je i psihofizička priprema,  jer zahvaljujući dobro organizovanim vežbama buduće mame su spremne za porođaj.

Ovakav vid priprema je osim za sticanje kondicije i jačanje mišića, izuzetno značajan jer trudnice čuju niz dragocenih saveta o tome šta ih očekuje u porodilištu kao i nakon izlaska iz porodilišta.

Psiho-fizička priprema obuhvata trudnice od 28 nedelja trudnoće do porođaja.  Obuka je u trajanju od osam nedelja, vodi ih edukovana akušerska sestra i nakon stečenih znanja trudnice su potpuno spremne za porođaj.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten