POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – sve za vaše zdravlje

03.05.2023.
dz

Lekari iz Službe za laboratorijsku dijagnostiku, Doma zdravlja Niš, organizuju akciju pod nazivom „Otvorena vrata Službe za laboratorijsku dijagnostiku“, sa ciljem da stanovnicima naročito sa ruralnog područja približe laboratorijsku dijagnozu. Rasporedi za laboratorijske preglede su sledeći:

  1. maj (sreda) od 08.00 sati Vele Polje; od 10.00 sati Donja Trnava
  2. maj (četvrtak) od 08.00 sati Medoševac; od  10.00 sati Supovac
  3. maj (petak) od 08.00 sati Jelašnica; od 10.00 sati Sićevo

 

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 181 pacijent, od tog broja urađeno je 68 prvih i 113 kontrolnih pregleda. Takođe, urađeno je 8 rentgenskih snimaka i 69 laboratorijskih analiza.O Od ukupnog broja testiranih 137 na korona virus bilo je  30 pozitivnih lica. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno su 4 pregleda (2 prva pregleda, 2 ponovna pregleda). Urađena su 2 testa kod dece i nije registrovano nijedno pozitivno dete.

 

Predstavnici Doma zdravlja Niš odazvali su se pozivu Kancelariji Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, kako bi prisustvovali završnom događaju povodom promocije vakcine. Domu zdravlja Niš odata je zavhvalnost na taj način jer je uspešno sprovela projekat implenetacije pod nazivom “Podrška promociji vakcinacije protiv kovida 19 u Srbiji”.

Tokom panel diskusije, pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš, predstavila je postignute rezultate koji su izuzetni i zbog kojih saradnici iz Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Dom zdravlja Niš nazivaju šampionom vakcinacije.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten