POSLEDNJE VESTI

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Niš sprovešće dva sajma

09.05.2023.
nsz-logo

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Niš organizuje dva sajma u Oficirskom domu u Nišu, na adresi Orlovića Pavla broj 28A. Sajam zapošljavanja održaće se 10. maja (sreda), doć se Sajam profesionalne orijentacije održati 11. maja (četvrtak).

Na sajmu će učestvovati 48 poslodavaca, potvrdivši svoje učešće iskazali su potrebu za zapošljavanjem preko 2.000 novih radnika, a što je jako značajno potrebni su radnici različitih obrazovnih profila i nivoa kvalifikacije. Takođe, više poslodavaca je iskazalo potrebu za zapošljavanjem osoba sa invaliditetom (OSI).

Najveća potražnja na sajmu biće za radnicima u proizvodnji, šivačima, peglačima, radnicima u oblasti mašinske obrade, bravarima, zavarivačima, električarima, vozačima, agentima osiguranja, administrativnim radnicima, radnicima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, sobaricama, konobarima, higijeničarima, recepcionerima, pekarima, kuvarima, prodavcima, kao i za mašinskim i elektroinženjerima, programerima, ekonomistima, pravnicima…

Svi zainteresovani posetioci imaće prilike da se informišu o aktuelnim javnim pozivima i konkursima, programima i merama, jer će biti organizovan stand Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, nezaposlenima je na raspolaganju i pomoć u pisanju radne biografije (CV).

U okviru Sajma profesionalne orijentacije, Regionalna privredna komora Niš organizovaće prezentaciju „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Korak do praktičnog znanja“, sa ciljem predstavljanja dualnog modela obrazovanja učenicima završnih razreda osnovnih škola. U okviru ovog dela učešće na sajmu je uzelo 13 poslodavca koji su povezani u sistemu dualnog obrazovanja.

Na Sajmu profesionalne orijentacije svoje programe će predstaviti 17 srednjih škola i 17 fakulteta. Mladi će na ovom sajmu imati prilike da saznaju sve o zanimanjima i radnim pozicijama primerenim njihovom formalnom obrazovanju, kao i da u odnosu na potražnju na tržišu rada, izaberu dalje školovanje koje će im obezbediti da u budućnosti lakše dođu do posla.

Svi građani imaju mogućnost da dođu i da se informišu, ulaz je slobodan za sve zainteresovane posetioce.

 

 

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten