POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – korona virus, izveštaj kovid ambulante

23.05.2023.
Dom zdravlja Niš

Zbog smanjenog broja pregleda, od srede 24. maja kovid ambulanta u zdravstvenoj stanici “Duvanište”, prestaje sa radom, premešta se i radiće kao respiratorna ambulanta –kovid 19 u centralnom objektu Doma zdravlja Niš (ul. Vojvode Tankosića br.15), ulaz za laboratoriju, pored glavnog ulaza broj 1. Radno vreme ambulante biće od 07.00 do 20.00 časova.

U respiratornu ambulantu –kovid 19 mogu se javiti svi pacijenti koji imaju sledeće simptome: povišenu temperatu, glavobolju, kijavicu, bol u grlu, glavobolju, umor, bolove u mišićima, kratkoćau daha, probleme sa disanjem. Nakon antigenskog testiranja na kovid 19, pacijenti sa negativnim nalazom i blažom kliničkom slikom biće odmah upućeni izabranom lekaru dok će pacijenti sa pozitivnim nalazom biti zbrinuti u respiratornoj ambulanti. Pacijentima sa težom kliničkom slikom i negativnim antigenskim testom biće urađen i PCR test.

Zdravstvena stanica “Duvanište”, nakon dezinfekcije i detaljnog sređivanja, počinje sa prijemom pacijenata i redovnim radom od četvrtka 25. maja.

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 155 pacijenata (70 prvih i 85 kontrolna pregleda). Urađeno je 8 rentgenskih snimaka i 54 laboratorijskih analiza. Od ukupnog broja testiranih koji iznosi 174 testova, na korona virus bilo je  3 pozitivna lica. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš nije bilo pregleda.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten