POSLEDNJE VESTI

Počeli Dani višnje u Merošini

29.05.2023.
347408383_1005844170405527_1981808172023160709_n

Dvodnevna manifestacija Dani višnje u Merošini obeležena je bogatim programom. Prvog dana u dvorištu Osnovne škole u Merošini viđena je Smotra folklora brojnih KUD-ova iz Srbije, nastup vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša a tom prilikom prisutne su pozdravili čelnici opštine Merošina Oliver Ilic i Emilija Petković. Drugi dan manifestacije održava se na Oblačinskom jezeru a otvoren je nastupom folklorne sekcije NB Merošina, obraćanjem državne sekretarke u ministarstvu poljoprivrede i predsednika opštine Merošina Saša Jovanović. U samom programu učestvovali su i izlagači različitih domaćih proizvoda od višnje kao i domaće radinosti i starih zanata.  Svi prisutni bili su u mogućnosti da se posluže specijalitetima od višnje zahvaljujući Udruženju žena „Višnja“ iz Merošine, kao i Crvenom krstu iz Merošine čiji su volonteri  pokazali i vežbu prve pomoći.

Mališani PU „Poletarac“ su takođe dali svoj doprinos manifestaciji pokazivajući razne igre spretnosti.

Kako bi manifestacija Dani višnje bila zatvorena na najbolji mogući način, organizovan je koncert grupe Leksington bend zakazan za večeras od 21 sat na Oblačinskom Jezeru.

Velika zahvalnost za organizaciju ovog događaja u Merošini nakon trogodišnje pauze ide Narodnoj biblioteci i Turističkoj organizaciji opštine Merošina.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten