POSLEDNJE VESTI

U gradskoj kući u Nišu održan sastanak povodom Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom

30.05.2023.
Stonotenski klub

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije sastali su se danas u Gradskoj kući u Nišu sa čelnicima grada Niša. Sastanku su prisustvovali Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, trener Vladan Živković i mladi Andrej Radulović. Razgovor je tekao u dobroj atmosferi i razgovaralo se o uvođenju novog sistema finansiranja ovog sporta u Nišu.

Andrej Radulović, istakao je da se sportom bavio još kao dete, prvo karateom, aikidom, kao i to da je više vozio bicikl nego išao pešaka. Pre nekoliko godina, tačnije, 2018. godine, Andrej odlazi u Crnu Goru sa svojom porodicom na more, tada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Krenula je teška borba kako bi Andrej preživeo. Prebrodio je težak period, danas trenira u Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom „Nais“, u Stonoteniskom domu, zajedno sa još 20 aktivnih igrača i još 13 registrovanih lica.

Mladi Andrej ističe “Sport mi je pomogao da prebrodim mnogo toga tako da se sada borim i treniram stoni tenis. Najveći uspeh za sada mi je da sam dobio nacionalnu kategoriju tako da mogu da učestvujem na svim međunarodnim i bodovnim turnirima, gde se skupljaju bodovi za Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre”.

Najveća podrška ovom hrabrom i jakom mladiću su porodica i prijatelji, najviše su ponosni na njega što je pronašao nešto čemu može da se posveti.

Kako navodi trener kluba Vladan Živković, veliki su planovi i ambicije, ono što je važno jeste da grad Niš ima osvoju medalju na igrama koje će se održati u Parizu 2024. godine, sve uz podršku lokane samouprave.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, navodi sledeće “Kroz razgovor sa Paraolimpijskim komitetom smo postigli dogovor da kada bi sportisti pripadali posebnom savezu, koji bi okupljao isključivo osobe sa invaliditetom koje se bave sportom, onda bi Grad mogao lakše da ih finansira. Napravili smo plan kako ćemo do naredne godine, a do kraja godine Grad će pomoći na maksimalan mogući način, da li kroz prevoz, kupovinu karata ili na bilo koji drugi način da omogući našim paraolimpijcima da učestvuju u na takmičenjima u zemlji i inostranstvu”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten