POSLEDNJE VESTI

Festival “Muzički edikt” ispraćen kroz najuticajniji indijski dnevni list Times of India

12.06.2023.
индија тајмс 1

U dalekoj Indiji postoji najuticajniji dnevni list, pod nazivom TIMES OF INDIA, koji je objavio tekst o festivaliu “Muzički edikt” koji je održan u Nišu, od 04. do 07. juna. Festival  se odigrao u kompleksu Sabornog hrama, u organizaciji dobro poznazog hora “Branko”, uz blagoslov Episkopa niškog gospodina Arsenija, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Treće veče festivala „Muzički edikt“ u sali Svetosavskog doma pri niškom Sabornom hramu, nastupio je Eparhijski hor kalkutskih škola iz Kalkute (Angikanska crkva Indija), koje predvodi dirigent Vahagan Tadevosijan.

Pored hora iz Indije, NCPD „Branko“, Eparhiju nišku i Grad Niš, posetila je i delegacija direktora škola i profesora iz tog grada na čelu sa Biskupom Anglikanske crkve Kalkute i Severne Indije g. Paritoš Kening. Takođe, uvažene zvanice bile su gosti na slavi Sabornog hrama Silaska Svetog duha na Apostole 4. juna, prvog dana održavanja festivala „Muzički edikt“.

Za grad Niš čulo se na dalekom istoku, pored objavljene priče o festivalu u indijskom časopisu, čitalo se i o samom gradu, kao rodnom mestu Konstantina Velikog.

Gosti festivala iako su bili iz drugačijeg kulturnog miljea, gosti iz Kalkute su hrišani i ostvarili su neposredan odnos sa čitavom oraganizacionim timom festivala „Muzički edikt“, uz obećanje „da se vidimo ponovo u Nišu ili njihovom gradu“.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten