POSLEDNJE VESTI

Urgentni klinički centar u Nišu posetila delegacija Ohio garde

22.06.2023.
UKC

Proteklih godina Urgentni klinički centar u Nišu, kao i Medicinski fakultet zahvaljujući donacijama od garde američkog grada Ohaja, dobili su opremu vrednu preko million dolara. Danas, Kliniku za kardiologiju UKC Niš, posetila je delegacija Ohio garde sa generalom Woodruffom na čelu.

Kako direktor klinike za kardiologiju ističe, dobijena oprema je uveliko od značaja i pomoći, jer je istom operisano preko 3000 bolesnika, dok je pregledano na desetine hiljada pacijenata.

Takođe, podsetio je na protekle godine kada je završena rekonstrukcija zgrade u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, koja je u vrednosti preko 600.000 dolara. Ono što je takođe važno i od značaja, ustanovi “Mara” dograđen je još jedan sprat, gde borave osobe ometene u razvoju.

Dok se u Prokuplju počinje sa izgradnjom škola za decu sa posebnim potrebama, koja je u vrednosti od 1 000 000 dolara. Škola će biti  najveća pojedinačna donacija u Srbiji.

Značajno je da je pri susretu u niškoj klinici istaknuto da nije kraj sa donacijama, što znači da će svi noviteti ubrzati procese lečenja pacijenta i na neki način olakšati posao lekarima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten