POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – specijalizacija, edukacija i obeležavanje Međunarodnog dana

28.06.2023.
dz specijalizacija
dz međunarodni dan

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, lekari Doma zdravlja Niš, medicinske ekipe Centra za preventivne zdravstvene usluge i Savetovalište za mlade, 26. juna, sa početkom od 11.00 do 13.00 sati, obeležili su u holu centralne zdravstvene stanice.

Cilj obeležavanja jeste da se svest kod ljudi probudi, kako bi se stekle zdrave životne navike. Inače, ovaj dan obeležava se širom sveta.

Lepe vesti u Kući dobrog srca jesu da je održan sastanak Komisije za izbor kandidata po internom oglasu za specijalizacije Doma zdravlja Niš sa mladim lekarima, od kojih je troje dobilo specijalizaciju iz pedijatrije i jedan iz otorinolaringologije.

Sa druge strane u Savetovalištu za trudnice Doma zdravlja Niš počela je priprema novih polaznica. Edukacije se vrše na prvom spratu, u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena. Savetovalište za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj vodi edukovana akušerska sestra-tehničar, kao i ginekolog, pedijatar, psiholog, stomatolog, epidemiolog i patronažna sestra.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *