POSLEDNJE VESTI

JKP „Naissus“ Niš – obeležava 86. godina rada i postojanja

28.06.2023.
JKP Naissus Niš
JKP Naissus Niš
JKP Naissus Niš
JKP Naissus Niš
JKP Naissus Niš

Javno komunalno preduzeće za vodovod i kanalizaciju “Naissus” Niš danas obeležava 86. godina svog rada i postojanja. Svečano obeležavanje održalo se u selu Krupac, na izletištu “Modro oko”, koje je proglašeno prirodnim dobrom od velikog značaja, ali i svrstano u drugu kategoriju zaštite, kao spomenik prirode Republike Srbije.

Gradski vodovod osnovan je 1937. godine, tačno na Vidovdan, danas JKP “Naissus” Niš snabdeva vodom 300.000 korisnika, na teritoriji Niša, Doljevca, Bele Palanke i Babušnice. Inače, JKP „Naissus“ Niš danas je najveće javno komunalno preduzeće za vodosnabdevanje i kanalisanje južno od Beograda.

Obeležavanju su prisustvovali dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša, predstavnici niške Eparhije, policijska uprava, vojska, predstavnici grada i njegovih institucija.

Pojedinim radnicima vodovoda uručena je zahvalnica za pošten i odgovoran rad, jer su umnogome doprineli razvoju i napretku preduzeća.

Tamara Milić, direktorka javno komunalnog preduzeća “Naissus” Niš, istakla je sledeće: “Zahvaljujem se svojim kolegama, ljudima koji Vodovod drže 24 časa i nose ga na svojim leđima. Koliko god to spolja izgledalo da je lako, verujte da nije, to je mnogo težak i odgovoran posao. Institucije, Grad, policija i svi koji sarađuju sa nama, znaju kolika je odgovornost na ovom preduzeću i na svima nama koji ga vodimo i zajedno učestvujemo u radu i unapređenju tog preduzeća“.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten