POSLEDNJE VESTI

Na Letnjoj pozornici u Nišu biće održan 58. festival Filmskih susreta

30.06.2023.
Filmski susreti

Filmski susreti, kao najstariji filmski festival, održaće se u Nišu, 58. Festival po redu, trajaće od 26. avgusta do 01. septembra, na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Uveliko se radi selekcija filmova, dok je rok za prijavu produžen do 10. jula. Umetnički direktor festivala je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, Dejan Dabić, selektor filmova je filmski kritičar, dok je direktor festivala Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra.

I ove godine biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada, Gran pri NAISA za najbolje glumačko ostvarenje, CAR KONSTANTIN za najbolju mušku ulogu i CARICA TEODORA za najbolju žensku ulogu. Povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu.

Osnivači festivala su Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, dok su organizatori su Udruženje filmskih glumaca Srbije i Niški kulturni centar, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten