POSLEDNJE VESTI

Ambasador Republike Koreje u prvoj poseti Nišu

13.07.2023.
10

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je sa ambasadorom Republike Koreje u Beogradu Đeung Liem u Gradskoj kući o unapređenju saradnje u svim oblastima.

Gradonačelnica je poručila da u Nišu godinama uspešno posluju dve korejske kompanije, Jura i Šinvon koje zapošljavaju više od 3 hiljade radnika. Niš je proglašen gradom sa povoljnim poslovnim okruženjem koji je povoljan za investitore, imamo dobru naučno nastavnu bazu na univerzitetu, Naučno tehnološki park, aerodrom i pružamo dobre uslove investitorima koji odluče da ovde otvore svoje fabrike, navela je Sotirovski.

Ambasador Republike Koreje, koji je bio u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu rekao je da se Niš pokazao kao dobar domaćin korejskim kompanijama i poručio da će pozitivna iskustva preneti drugim korejskim privrednicima kako bi ih ohrabrio da investiraju u Niš. On je kazao i da je njegova zemlja upravo zbog značaja Niša kao centra informacionih tehnologija odlučila da drugi Srpsko-korejski informacioni pristupni centar u Srbiji bude upravo u našem gradu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten