POSLEDNJE VESTI

Grad Niš dobio više od četiri miliona evra bespovratnih sredstava

25.07.2023.
RS

Za projekat razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava, grad Niš dobio je više od četiri miliona evra bespovratnih sredstava. Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine, a ovo je veoma značajno za Niš i njegove stanovnike.

Naime, projekat predstavlja pridruživanje Srbije Evropskoj Uniji, kao i podršku ekonomskog rasta. Ono što je važno da će kroz LIID projekat, 145 jedinica lokalne samouprave dobiti značajna bespovratna sredstva, kako bi jačale i razvijale se.

Projekat je veoma važan kako drugim lokalnim samoupravama, tako i za grad Niš, jer će se zahvaljujući bespovratnim sredstvima otvoriti mogućnost za obnavljanje putne infrastrukture, uređivanje trgova, zelenih površina i novih biciklističkih staza.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, na jednoj od konferencija, istakao je da će projekat biti najveća pomoć lokalnim samoupravama do sada. Takođe, insistirao je na finansijskoj disciplini i racionalnom, odnosno razumnom raspolaganju dobijenih novčanih sredstava.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *