POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – uspešno realizovane akcije i najava trećeg Bazara zdravlja

31.07.2023.
Treći Bazar zdravlja

U Domu zdravlja Niš tokom proteklog vikenda održane su akcije pregleda pod nazivom “Otvorena vrata” i “Približimo se pacijentima”. Takođe, uspešno je završeno i dežurstvo medicinskih ekipa na Evropskom prvenstvu u košarci za juniore.

Lekari i medicinski radnici organizuju treći bazar zdravlja na glavnom šetalištu Niške Banje, 02. avgusta, sa početkom od 10.00 do 12.00 sati.

Dom zdravlja Niš u saradnji sa GO Niška Banja, organizuje treći ovogodišnji Bazar zdravlja, kako bi građani mogli da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta.

Na Bazaru zdravlja radiće se: merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, pregled mladeža, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Osnovni cilj ovih aktivnosti je da se: rizično ponašanje po zdravlje i loše navike kod stanovništva svedu na najmanju meru; usvoje zdravi stilovi života u odnosu na ishranu, fizičku aktivnost, pušenje, alkohol; podigne svest i briga o očuvanju sopstvenog zdravlja; smanji stopa obolevanja i umiranja od masovnih nezaraznih bolesti i produži životni i radni vek, smanji invalidnost i poboljša kvalitet života.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten