POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – edukacija i promocije zdravog načina života

08.08.2023.
dom-zdravlja-nis

Lekari i medicinski radnici Doma zdravlja Niš, iz Službe za zdravstvenu zaštitu žena, u prostorijama za trudnice, održali su radionicu namenjenu budućim roditeljima, sa ciljem da ukažu na značaj dojena, kao najoptimalnijeg načina ishrane za pravilan rast i razvoj, zaštitu i unapređenje zdravlja deteta i majke.

Edukovane medicinske sestre demonstrirale su tehniku dojenja prisutnim budućim mamama i ukazale na značaj dojenja i prirodne ishrane kao i uticaj na pravilan rast i razvoj deteta.

Brojne aktivnosti održavaju se u okviru obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja, koja se obeležava od 02. do 09. avgusta, pod sloganom “Omogućimo dojenje na random mestu”.

U Domu zdravlja Niš, socijalne radnice Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, rade na unapređenju kvaliteta života građana. Tim povodom svim zainteresovanim sugrađanima pružaju se saveti iz domena socijalne zaštite. Ove aktivnosti imaju za cilj da obezbede  materijalne potpore, smeštaj u centre socijalne zaštite, prevenciju nasilja u porodici, ali i da ukažu na značaj i ulogu porodice u zbrinjavanju pacijenata.

Imajući u vidu da je preventiva postala ključna za očuvanje zdravlja, Dom zdravlja Niš je i ove subote organizovao  akciju „Otvorena vrata“ koju je posetio veliki broj naših sugrađana. Brojne medicinske ekipe obavljale su preventivne i skrining preglede zainteresovanim osobama.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten