POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – sprečimo nastanak bolesti

10.08.2023.
dom-zdravlja-nis

Tokom vikenda održaće se akcije zdravlja u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, 12. avgusta (subota) i 13. avgusta (nedelja). Akcija “Otvorena vrata”, održaće se u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, 12. avgusta (subota), sa početkom od 07.00 do 14.00 sati. Pregledi koji su namenjeni pacijentima kroz navedenu akciju su sledeći: Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25. do 64. godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50. do 69. godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju radiće određivanje koštane gustine-dezintometriju.

Lekari i medicinski radnici Doma zdravlja Niš, u saradnji sa GO Palilula, održaće akciju pregleda za meštane sela Suvi Do. Akcija će biti održana 13. avgusta (nedelja), sa početkom od 09.00 do 11.00 sati, za sve zainteresovane pacijente.

Biće obavljeni osnovni lekarski pregledi, prevashodno za pacijente koji su slabo pokretni, nepokretni ili osetljivog zdravlja. Tokom pregleda neophodno je dati zdravstvenu knjižicu na uvid, kao i izveštaj o dosadašnjoj terapiji.

Svi zainteresovani imaće priliku da urade kontrolu krvnog pritiska, provere nivo šećera u krvi, urade klinički pregled uz uzimanje medicinske anamneze i dobiju savete i preporuke lekara u vezi sa prevencijom i lečenjem hroničnih bolesti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten