POSLEDNJE VESTI

U Narodnom pozorištu u Nišu održaće se četvrti festival drame i pozorišta

04.09.2023.
Narodno pozorište Niš

U Nišu će se večeras otvoriti četvrti po redu Festival drame i pozorišta, balkanskog kulturnog prostora koji je takmičarskog karaktera. Festival će biti održan pod nazivom „Teatar na raskršću“, održaće se u Narodnom pozorištu u Nišu, od 04. do 10. septembra. Prva predstava biće „Magbet“ Narodnog pozorišta u Beogradu Vilijama Šekspira u režiji Jagoša Markovića.

Zatim će se 5. septembra odigrati delo „Škrtac“ J. B. P. Molijea, u režiji Dore Ružđak Podolski, Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Predstava niškog teatra „Noćna frajla“ Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića, biće odigrana  6. septembra, dok će se 7. septembra održati predstava JU Narodnog pozorišta Republike Srpske „Gospođica“, u režiji i adaptaciji Đurđe Tešić.

Tokom festivala, održaće se i dodela nagrada, ali i prateći program u kome će se održati razgovori o predstavama, tribune i promocija knjiga.

Predstava Đovani Bokača, DEKAMERON, režija Dejan Projkovski, koprodukcija JU Gradsko pozorište Podgorica, Crna Gora, Kulturni centar Bar – Festival Barski ljetopis, Crna Gora i Narodno pozorište Niš, Srbija, publici će biti predstavljena finalne noći festivala, na samom zatvaranju 10. septembra.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten