POSLEDNJE VESTI

Donacija za lakšu biopsiju

15.09.2023.
Donacija_SVAB_stolice2

Pacijentkinje sa karcinomom dojke iz ovog dela Srbije, od sada neće morati u Beograd na stereotaksičnu vakumasistiranu biopsiju – SVAB, jer je Univerzitetski klinički centar Niš dobio najsavremeniju stolicu za izvođenje ove dijagnostičke metode. Uz pomoć stručnjaka sa Klinike za endokrinu hirurgiju i Centra za radiologiju UKC Niš, sa ovom dijagnostičkom stolicom, uspostavljanje dijagnoze, a samim tim i lečenje biće brže iefikasnije, istako je generalni direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić.

“S ovim aparatom zaokružili smo ono što smo radili unazad par godina, da UKC Niš postane jedina  apsolutno relevantna ustanova južno od Beograda. Pre ovoga nabavljen je sentinel i ozbiljan deo endokrinološkog instrumentarija koji će pomoći da ono što je rađeno ali ne u punom obimu, od sada biti rađeno punim intezitetom. Sa ponosom mogu da kažem da Klinika za endokrinu hirurgiju može da uradi veliku većinu onoga što može da urade i kolege u Beogradu”, kaže prof. dr Perišić.

Stolicu za stereotaksičnu vakumasistiranu biopsiju – SVAB, zajednički su Univerzitetskom kliničkom centru Niš donirali članovi Komore javnih izvršitelja Niša i Fondacija Mocart.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten