POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – prevencija kao uslov za očuvanje zdravlja

22.09.2023.
dz

Medicinski radnici Doma zdravlja Niš, radiće 24. septembra (nedelja), održaće akciju pod nazivom “Približimo se pacijentima”, u selu Bubanj. Pored osnovnih pregleda svim zainteresovanim pacijentima biće urađeni skrining pregledi na hronične nezarazne bolesti.

Takođe, 23. septembra (subota), biće održana akcija “Otvorena vrata”, u centralnom objektu Doma zdravlja, sa početkom od 07.00 do 14.00 sati.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25. do 64. godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br.5, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektuDoma zdravlja Niš

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50. do  69. godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine-dezintometrija.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten