POSLEDNJE VESTI

Opština Babušnica – održano predavanje kandidatima za upis u centar za osnovu policijsku obuku

12.10.2023.

U sali 3 SO Babušnica danas su predstavnici MUP-a održali predavanje kandidatima za upis u centar za osnovnu policijsku obuku. Konkurs je završen 11. avgusta, a do tada javilo se 1100 potencijalnih kandidata, od kojih će 550 biti stručno osposobljeno za obavljanje poslova uniformisanog policiskog službenika, na radnom mestu policajca i to saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda 300 polaznika i graničnog policajca 250 polaznika.

Kandidati su se već prilikom prijave izjasnili za koje od ponuđenih radnih mesta žele da budu stručno osposeobljeni.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju.

Kandidat zasniva radni odnos u svojstvu pripravnika za policijskog službenika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili da nadoknadi stvarne troškove stručnog osposobljavanja.

Takođe svim polaznicima osnovne policijske obuke obezbeđeni su smeštaj, hrana i oprema, neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten