POSLEDNJE VESTI

Otvorena izložba povodom obeležavanja 75. godina rada Zavoda za zaštitu prirode Srbije

20.10.2023.
obeležavanja 75. godina rada Zavoda za zaštitu prirode Srbije,

Povodom obeležavanja 75. godina rada Zavoda za zaštitu prirode Srbije, u niškoj Tvrđavi u Salonu 77 otvorena je izložba pod nazivom “Glas Prirode 2”.

Na izložbi predstavljena su prirodna dorba Srbije, kao i rad na njihovoj zaštiti, poseban akcenat dat je prirodnim vrednostima Jugoistočne Srbije. Kako je još najavljeno izložba će biti postavljena do kraja meseca.

Tom prilikom, Danko Jović, rukovodilac kancelarije Zavoda za zaštitu prirode u Nišu istakao je “ Niš i jug Srbije se nalaze u jednom od centara biodivirziteta ne samo u Srbiji nego i  u čitavoju Evropi, a to je bio jedan od razloga zašto se svojevremeno formirala kancelarija u Nišu a priroda Srbije to zalužuje. Jako je veliki broj privrednih dobara i u okolini Niša, a i generalno na Jugu Srbije. Danas su predstavljena samo odrđena privredna dobra“.

Naime, Zavod za zaštitu prirode osnovan je 30. aprila 1948. godine, takođe,  Zavod je prva institucija u Srbiji kojoj je dato za pravo da proglašava, štiti i sprečava aktivnosti koje mogu ugroziti prirodne vrednosti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten