POSLEDNJE VESTI

ZAVRŠENA AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA U DOMU ZDRAVLjA NIŠ U NEDELjU 12.11.2023.GODINE

13.11.2023.
Dom zdravlja Niš

Završena je akcija organizovanih preventivnih pregleda pregleda u Domu zdravlja Niš, koja je naišla na veliko interesovanje naših sugrađana.Rana dijagnoza, odnosno otkrivanje bolesti u ranim stadijumima, od suštinskog je značaja za blagovremeno lečenje i poboljšanje šansi za uspeh terapija. Iz tog razloga je neophodno redovno se podvrgavati kontrolnim pregledima u svim uzrastima, kako opštim, tako i onim koji se obavljaju u cilju prevencije konkretnih oboljenja, kao što su tumori ili kardiovaskularne bolesti.Zaposleni u Domu zdravlja Niš uložili su veliki trud ovog vikenda kako bi primili i pregledali sve zainteresovane sugrađane.Danas je telesnu težinu, telesnu visinu, obim struka i izračunavanje stepena uhranjenosti 182 naših sugrađana izmerilo .

U laboratoriju Doma zdravlja Niš javilo se 264 Nišlija za određivanje glikemije i glikoliziranog hemoglobina (HBA1C) kao i vrednosti triglicerida i holesterola .

Prisutno je veliko interesovanje za skrining na rano otkrivanje dijabetesa (144), skrining na depresiju (168) i skrining na rano otkrivanje raka debelog creva ( 128).

Motivacija za vakcinaciju protiv gripa ne izostaje iako je vikend (18 zainteresovanih primilo vakcinu).

Ulaganje u preventivu je ulaganje u budućnost.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten