POSLEDNJE VESTI

Takmičenje srednjih škola u besedništvu podržala GO Medijana

23.11.2023.
logo medijana

Takmičenje u besedništvu, Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, koje se održalo pod nazivom “I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao” po citatu Ive Andrića, podržala je GO Medijana.

Naime, tradicionalno takmičenje koje organizuje niška gimnazija, održano je a nagradu za najbolju besedu osvojila je Marijana Petronijević, učenica Gimnazije u Čačku, drugo mesto pripalo je Staši Karaleić, iz škole organizatora, dok je Sanja Barać, predstavnica Karlovačke gimnazije zauzela treće mesto.

Nastupilo je 24 kandidata iz gimnazija i srednjih škola Niša, Pirota, Čačka, Sremskih Karlovaca i Aleksinca, kao i sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Žiri su činili prof.t dr Dragana Dimitrijević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Maja Živković, članica Veća Gradske opštine Medijana i Stefan Nikolić, bivši učenik i organizator prvog takmičenja u besedništvu.

Pobednicima su dodeljene i vredne novčane nagrade od Gradske opštine Medijana, koja tradicionalno podržava rad osnovnih i srednjih škola koje rade na njenoj teritoriji.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten