POSLEDNJE VESTI

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv svim zainteresovanim mladićima i devojkama koji nisu prethodno odslužili vojni rok

05.12.2023.
Vojska

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv svim zainteresovanim mladićima i devojkama koji u 2024. godini navršavaju od 19. do 30. godina, koji nisu prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, da se prijave dobrovoljno na služenje vojnog roka, ali i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi zainteresovani kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane, nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Sve buduće vojnike, tokom služenja vojnog roka očekuje i mesečna naknada u iznosu oko 46.000 dinara,

Buduće vojnike, tokom služenja vojnog roka, očekuje i mesečna naknada koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren.

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje u martu, junu, septembru i decembru, dok se uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje u martu i septembru.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten