POSLEDNJE VESTI

U Nišu su postavljene privremene kućice za napuštene ljubimce

14.12.2023.
Kućice za pse

U Nišu su postavljene privremene kućice za napuštene ljubimce, kako bi se zaštitili tokom hladnih zimskih dana. Projekat je realizovan saradnjom Udruženja zaštite životinja „Pit“ i Javno komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš. Kako su rukovodioci JKP „Mediana“ Niš istakli, kućice neće biti trajno postavljene, već je cilj da nezbrinute životinje mogu da provedu i zaštite se tokom hladnog vremena. Takođe, postoji i prihvatilište koje funkcioniše, ali po Zakonu o dobrobiti životinja predviđeno je 30 dana u prihvatilištu. Zato su privremene kućice idealno rešenje za prevazilaženje zimskog perioda. Iz Udruženja za zaštitu životinja „Pit“ sa oduševljenjem su prihvatili ideju i rado se priključili akciji postavljanja 15 privremenih kućica za pse.

Dugoročno rešenje kako navode jeste da se kod ljudi razvije svest o značaju čuvanja, nenapuštanju štenca na ulici, kao i udomljavanju napuštenih ljubimaca.

Odluka o akciji je i Grada Niša, da se što više ulaže u parkove, zato je grad izdvojio duplo veća sredstva za ulaganje u iste. Grad Niš je nedavno dobio i nove parkove, uređeni su stari, a planira se za predstojeću godinu ulaganje u park „Čair“, koji je najveći park u gradu.

Grad Niš poseduje i Kancelariju za brze odgovore gde svi zainteresovani građani imaju priliku da pošalju svoje predloge, konstatacije, ideje i sugestije.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten