POSLEDNJE VESTI

Platforma za mlade kako bi očuvali mentalno zdravlje – „Sve je OK“

26.12.2023.
Prof. dr Biljana Stojanović tokom BRAVE Talk predavanja u Jagodini (Foto Promo - Maybelline New York)
Predavanje o BRAVE Talk programu u Jagodini (Foto Promo - Maybelline New York)
Brave Together
Sve je ok_Brave Together
UNICEF x Maybelline_Brave Together

Rezultati UNICEF –a pokazuju da je u Srbiji skoro 40% mladog stanovništva stave da se stigma mentalnog zdravlja mora smanjiti kako bi se mlado stanovništvo ohrabrilo da potraži pomoć, ukoliko je to potrebno.

U našoj zemlji je Maybelline New York na talasu svoje globalne kampanje Brave Together, pokrenuo inicijativu za destigmatizaciju anksioznosti i depresije kod mladih,  tom prilikom je pružio podršku UNICEF-u u Srbiji, kako bi se i u narednom periodu nastavilo sa razvojem i unapređenjem savetodavno-edukativne platforme pod nazivom „Sve je OK“.

Na platformi mladi uzrasta od 15. do 30. godina svakodnevno, u vremenskom intervalu od 18.00  do 22.00 časa mogu da potraže besplatne i anonimne savete stručnjaka o tome kako da se izbore sa mentalnim poteškoćama.

Upravo na tragu te misije, Maybelline New York je podržao UNICEF da njegovi stručni saradnici na fakultetima širom Srbije održe predavanja o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja. Tom prilikom studentima se predstavlja novi program uzajamne vršnjačke podrške BRAVE Talk, sa ciljem da ih ohrabri kako bi jedni sa drugima razgovarali o ovoj važnoj temi, ali i kako bi zajedno pronalazili rešenja za mentalne probleme koji ih opterećuju.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten