POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – prevencija je put do zdravlja i njegovog očuvanja

13.01.2024.
Dom zdravlja Niš

Medicinske ekipe Doma zdravlja Niš 13. januara (subota), organizuju akciju “Otvorena vrata”, u centralnom objektu zdravstvene stanice, sa početkom od 07.00 do 14.00 sati. Svi zainteresovani građani imaće priliku da urade sledeće preglede: Organizovani su sledeći preventivni i skrining pregledi:

Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br.5, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine-dezintometrija.

Takođe, u holu centralnog objekta  Doma zdravlja Niš, istog dana će u period  od 09.00 do 12.00 sati biti organizovane aktivnosti pružanja saveta iz domena socijalne zaštite. Socijalne radnice Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje ovom prilikom pružaće savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

Dok je za nedelju, 14. Januara, planirana akcija “Približimo se pacijentima”. Naime, svi zainteresovani građani, meštani sela Jelašnica, mogu se prijaviti kako bi ih medicinske ekipe obišle i pružile im neophodnu medicinsku negu, uradili im planirane dijagnostičke procedure kao i skrininge na hronične nezarazne bolesti.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten