POSLEDNJE VESTI

Međunarodni dan života

07.02.2024.
Međunarodni dan života

Svake godine u prvoj nedelji februara, najčešće oko 07. u mesecu obeležava se Međunarodni dan života, njegov značaj jer je samo jedan. Običaj je da se tog dana razmišlja o životu, razmišlja pozitivno, preispituju se odluke, raduje se životu, jer samim tim što smo živi i što smo deo jednog prirodnog ciklusa na planeti, srećni smo zbog toga i trebamo biti zahvalni.

Veruje se da tog dana treba postaviti nove ciljeve, promeniti način ponašanja, doneti možda i nove odluke pod uslovom da svaki pojedinac ima svoje probleme, potrebe, verovanja, stavove, ali je ipak zadovoljan, ali i svestan činjenice da sve može biti lepše kada se izađe iz zone komfora.

Neki stručnjaci tvrde da suština života jeste ljubav prema porodici, partneru, bližnjima, prijateljima i zato se o životu ne može govoriti bez ljubavi.

Nekoliko izreka i mudrosti pojedinih pisaca i pesnika: Sve što sam o životu naučio može se svesti na tri reči: život ide dalje. – Robert Frost; Dan života vredi više od brda zlata. – Jošida Kenko; Onaj ko ne ceni život, nije ga ni zaslužio. – Leonardo da Vinči; Svako želi dug život. Ali niko ne bi hteo biti star. – Džonatan Svift.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten