POSLEDNJE VESTI

Opština Medijana donirala GAK – u prihod od prodatih slika i 10 slika

29.02.2024.
logo medijana

Gradska opština Medijana donirala je niškoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo, kliničkog centra u Nišu, prihod od prodatih slika sa kolonija, kao i deset slika. Naime, ovo je prvo ulaganje novoj klinici od najveće niške opštine.

Kako je istakao predsednik opštine Medijana, Nebojša Kocić “Slike su nastale na likovnim kolonijama koje je u saradnji sa Udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala najveća niška opština, a sve u cilju da budu prodate u humanitarne svrhe”. Takođe, istakao je da je deo slika prodat i tom prilikom ostvaren je prihod od 46 hiljada dinara, koji će biti iskorišćen za nabavku opreme potrebne GAK – u. Slike za čiji otkup nije bilo velikog interesovanja poklonjene su klinici.

Opština Medijana bavi se pronatalitetnom politikom, prva likovna kolonija održana je 2020. godine, u Svetosavskom parku, dok su umetnici dve godine za redom radili u Divljani, sa ciljem promovisanja prirodne lepote i turistički potencijal juga Srbije. Za pomoć ovoj klinici Gradska opština Medijana, organizovala je akciju sa Tehnomediom i prihod je iskorišćen za nabavku rasvete na klinici.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten